Google

Arazi Toplulaştırması ve Center Pivot &Linear Sulama Sistemler

Değerli çiftçilerimiz;

Ülkemizde tarım yapmada karşılaşılan en büyük sorunların başında arazilerin parçalı olması gelmektedir. Bu durum maalesef çiftçilerimize sürekli negatif yönde etki etmektedir. Gerek zaman, gerek mazot, gerekse işçilik olarak masrafları yükseltmektedir ve karlılık oranlarını oldukça aşağılara çekmektedir. Daha doğru bir tarım yapabilmek için bir başka deyişle en karlı tarımı yapabilmek için öncelikle arazilerin toplulaştırılması gerekmektedir.

 

Ülkemizde son yıllarda toplulaştırma alanları hızla bitirilmekte ve arazi sahiplerine verilmektedir. Şu an da ilk toplulaştırma ile belki tüm araziler bir araya getirilemiyor olabilir ancak 2. ve 3. Toplulaştırma faaliyetlerin sonunda en doğru arazi şekilleri ortaya konulacaktır. Yeni alanlar çiftçilere teslim edildiğinde artık sulama sistemleri konusunda daha teknolojik ürünlere yönelebilirler. Tek parça ve büyük arazilerde en azından 50 da üzerinde olan arazilerde Atlantis Center Pivot ( dairesel ) ve Lineer ( doğrusal ) sistem yağmurlama ile en doğru sulama şeklini kullanabilirler. Arazilerin birleştirilmesi ile atılan doğru adımlar sadece orada kalırsa istenilen hedefe ulaşılamaz. Yapılması gereken ( eğer daha iyi kazanmak istiyorsak ) tarımdaki girdileri düşürmektir. Bunun için de teknolojiyi takip etmemiz gerekmektedir. Tek parça ve büyük arazilerde tartışmasız dünyanın en ekonomik sulama yöntemi olan center pivot ve lineer sulama sistemlerini kullanarak hem enerjiden, hem işçilikten hem su tasarrufundan ve daha birçok faydalarından dolayı en doğru

sulamaya geçilmiş olacaktır.

  

Biz Chronos Engineering olarak 1998 yılından beri çiftçilerimize bu denli önemli bir ürünü yerli üretici olarak faydalandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Google

Bir cevap yazın